Atlasbalans Uppsala

Undersök din hållning och balans

På 10 minuter gör vi en Bilddiagnos som består av sex fotografier med lasermätning, gradskiva och rutnät.

Tillsammans med dig går vi igenom bilderna så att du på ett enkelt sätt får kunskap och förståelse om hur din kropp ser ut.

Matts Ehnwall, Atlasbalans Uppsala

08-122 00 385 – 076-046 32 00 – matts.ehnwall@atlasbalans.se

 
 

”Så häftigt att få göra det jag alltid har drömt om!”

43 år gammal tog Matts Ehnwall beslutet att satsa på sin stora talang och passion och blev massageterapeut. Av en slump ledde vägen så småningom till Atlasbalans och efter 8 månader på Stockholm Vasa öppnar han nu en egen mottagning med premiär 9 mars 2012 – Atlasbalans Uppsala.

När man träffar Matts Ehnwall är det lätt att tro att han alltid har varit terapeut. Han tar emot varje kund med full uppmärksamhet och är otroligt duktig på att skapa en trygg och öppen miljö.

”För mig är det viktigt att fungera som bollplank. Kunden måste själv känna att just det här (behandlingsprocessen) är rätt väg att gå.” förklarar Matts. ”Alla människor är verkligen unika och det är fantastiskt roligt att få hjälpa varje enskild individ att på något sätt bli bättre.”

I augusti 2011 började Matts på Atlasbalans Stockholm Vasa och fascinerade både av resultaten och av de hjälpmedel som underlättade mötet med kunden.

 

MÅNGA BLIR STOLTA ÖVER ATT SE HUR DE FÖRÄNDRATS

Behandlingen hos Atlasbalans börjar med en grundlig undersökning med bland annat fotografering av ryggtavla och hållning i profil. Kunden får sedan tillsammans med terapeuten gå igenom sitt nuläge.

”Med bilderna och teknikens hjälp blir det så otroligt tydligt och enkelt att tillsammans med kunden komma fram till hur behandlingen ska läggas upp – så att den passar henne som individ.”

Bilderna har också stor betydelse för att mäta och visa resultat – något som Matts gillar skarpt. Han berättar hur många inte riktigt vill känna igen sig själva vid bilderna före behandlingen, för att efter behandlingen stolt konstatera ”det där är verkligen jag”.

”Bara det att kunna vara stolt över sig själv och sin kropp tycker jag är fantastiskt. Det känns jätteroligt att få hjälpa så många till en bättre balans och hållning – så att de trivs med vilka de är.”

 

BALANS OCH HÅLLNING – OCH VAD DET KAN GE FÖR EFFEKTER.

Bättre balans och hållning kan få stora positiva effekter på kroppen. Matts berättar om hur fascinerande det är att vid uppföljningen, ibland bara några dagar efter behandlingen, få se sådana stora förändringar hos kunden.

”Som massageterapeut får man oftast mycket tacksamhet, folk blir glada. Men det är sällan någon som säger ‘mitt liv har förändrats’.”

Matts berättar hur han fick ett mail från en tjej i övre tonåren en månad efter första besöket. Hon var numera helt fri från en kraftig huvudvärk och tog inte längre en enda värktablett.

”En annan kund som berörde mig mycket var en ung kille som kom till oss alldeles nyligen. Han hade kraftig tinnitus som gjorde honom trött och deppig. På uppföljningen var han pigg och glad och tonerna i öronen var borta. Livet var lätt igen, och det är så kul när sånt händer.”

 

MATTS SJÄLV BLEV AV MED RYGGONT

Under utbildningen till Atlasterapeut gick Matts själv igenom behandlingen och han var ordentligt sned.

”I några veckor var jag lite omtumlad efter behandlingen, men sen försvann det ryggont jag dragits med i 25 år – så jag vet ju att det fungerar.”

När möjligheten att starta en egen mottagning dök upp var Matts snabbt framme. Han gillar hur konceptet hela tiden utvecklas och förbättras – något som han själv känner igen sig i då han själv alltid strävar efter att bli bättre. Men i längden handlar det om att hjälpa så många människor som möjligt och med Atlasbalans kombinerat med massage har han det perfekta utgångsläget.

”Atlasbalans och traditionell massage kompletterar varandra perfekt. Balanseringen ger den där omedelbara förändringen men allt behöver underhåll för att bli så bra som möjligt och där kommer massagen in i bilden – det här kan ju bara bli bra.”

 

”Kul att det ständigt är under utveckling”

 

Matts Ehnwall, Atlasbalans Uppsala

08-122 00 385 – 076-046 32 00 – matts.ehnwall@atlasbalans.se

Halmstad

Kristinehedsvägen 27

302 44 Halmstad

08-122 00 387

halmstad@atlasbalans.se

Stockholm

Döbelnsgatan 45

113 52 Stockholm

08-122 00 380

info@atlasbalans.se

Trelleborg/Anderslöv

Lilla Markie Gård

231 73 Anderslöv

08-122 00 386

trelleborg@atlasbalans.se

Växjö

Verkstadsgatan 18y

352 46 Växjö

08-122 00 388

vaxjo@atlasbalans.se

Malmö

S:T Göransg. 5C

216 19 Malmö

08-122 00 386

petra.meller@atlasbalans.se