Om Oss


Atlasbalans affärsidé är att leverera högkvalitativ utrustning, utbildning och tjänster inom friskvård för hästar och människor.

Atlasbalans vision är att göra AtlasOrange1 till europeisk industristandard och att Djupvågsbehandling ska finnas tillgänglig för alla som söker friskvård, vård eller rehabilitering – för sig själv eller för sin häst.

Vi tror på att se helheten, jobba enkelt, ständigt förbättras och på att inspirera våra medmänniskor till att bli bättre.

Vi tror, och vill visa världen, att djupvågsbehandling är framtidens friskvård.

Filmen nedan ger en kort presentation av Atlasbalans och Djupvågsbehandling av både hästar och människor.

 

 Läs mer om Atlasbalans

 

Affärsidé

Funktioner
Atlasbalans är en leverantör av högkvalitativ utrustning, utbildning och tjänster inom hälsa och friskvård för människor och hästar. Hjärtat i Atlasbalans verksamhet är Djupvågsbehandling med prisbelönta behandlingsmaskinen AtlasOrange1 – designad och utvecklad av Atlasbalans i Sverige. Djupvågsbehandling är ett innovativt sätt att släppa på värk och spänningar i främst muskler och bindväv/fascia.Med sina 400-1200 mekaniska pulseringar per minut skapar AtlasOrange1 djupa vågor som går skonsamt genom kroppens lager och sätter igång rörelse, både brett och djupt. Rörelsen sprids snabbt och gör att vågorna når över stora ytor.

Vision

Vision
Atlasbalans vision är att göra AtlasOrange1 till europeisk industristandard och att Djupvågsbehandling ska finnas tillgänglig för alla som söker friskvård, vård eller rehabilitering. Genom att förse professionella aktörer med den senaste kunskapen och tekniken kan vi hjälpa fler människor till en bättre hälsa och en djupare förståelse för hur kroppen fungerar.Vi ser framför oss en värld där fysioterapeuter springer in på fotbollsplanen med AtlasOrange1 istället för med kylspray, och där ryggbesvär och nackont inte är en stark orsak till sjukskrivning – utan något som det ska vara enkelt att få bukt med.

Bakgrund

Dörren
Atlasbalans har alltid drivits av att göra saker bättre. Att använda den senaste tekniken och kunskapen och alltid försöka vara bäst på det vi gör.För oss är det viktigt att ständigt vara vaksamma och lyssna på det som kommer till oss. Visar det sig att det finns en annan väg än den vi tänkt, som är mer effektiv, så är vi beredda att förändra och utveckla verksamheten åt ett annat håll.Atlasbalans bildades hösten 2011 som ett friskvårdskoncept för att genom behandling av nacke och rygg hjälpa kunder till bättre balans och hållning. Tidigare erfarenhet visade på att effektiv behandling av framför allt nackens muskulatur kräver ett verktyg, så arbetet med att utveckla en egen behandlingsmaskin påbörjades hösten 2011.Vid test av den första prototypen under våren 2012 insåg vi att terapeuter i allmänhet, inte bara de som behandlar nacke och rygg, skulle ha nytta av ett verktyg. Framför allt för att öka effektiviteten men även för att det är onödigt att arbetet ska vara slitsamt och tungt.AtlasOrange1 har ständigt testats på Atlasbalans egna klinik, och behandlingsresultat under våren 2012 visade att behandlingen hade en positiv effekt på bindväv – då såväl nacke, rygg som höft på ett väldigt effektivt sätt gick att balansera. Bindväv/fascia är bland det hetaste inom manuell terapi i framför allt Tyskland och USA och genom kunskapen från Tom Myers med bl.a boken Anatomy Trains anpassades därför maskinen för att på ett ännu bättre sätt även behandla fascia.En annan viktig upptäckt gjordes av samarbetspartnern Petra Meller som i augusti 2013 testade maskinen på sina hästar – med fantastiska resultat. Hästens anatomiska egenskaper, främst den relativt stora muskelmassan gör att de djupa vågorna sprids snabbare och över mycket större ytor än vid behandling av människor.Under hösten 2013 togs därför AtlasMaroonOne fram, en lila version av maskinen, med långsammare program, bärbälte och batteridrift. Vid behandling av hästar upptäckte Petra att behandlingen var som mest effektiv när hon inte behandlade på den punkt där hästen hade ont. Genom att istället behandla runt om så spreds djupvågorna gradvis till smärtpunkten och löste upp besvären – på ett skonsamt och behagligt sätt. När samma metodik visade sig fungera på människor tog vi således fram AtlasSpaOne, en vit version med avslappning i fokus.Precis som Atlasbalans ständigt utvecklas och förbättras är vi öppna för att våra produkter alltid ska bli bättre. Vad vi anpassar AtlasOrange1 till i framtiden återstår att se.

Vilka är vi?

Styrelse
Atlasbalans AB är ett familjeföretag som drivs av far och son, Hans och Axel Bohlin.Hans Bohlin föddes 1962 och kommer från Umeå. Sedan Hans 1985 tog civilekonomexamen från Umeå Universitet har han jobbat inom bl.a. IT-utveckling, telekom, finans och handel, främst inom försäljning och företagsledning.Axel Bohlin föddes 1990 och är uppväxt i Stockholm. Efter att ha gått ut gymnasiet med högsta betyg i samtliga ämnen jobbade han som elevassistent på en gymnasiesärskola innan han i januari 2010 fick erbjudande att jobba med Hans och familjeföretaget. Axel har utbildat sig inom marknadsföring (främst internet) genom utbildningsbolaget PRO U bestående av amerikanska entreprenörer som delat med sig av sina egna affärsmetoder.Atlasbalans styrelse består av Hans och Axel Bohlin samt Styrelseordförande Lars Bjarnemark som anslöt under Q1 2013. Lars Bjarnemark, civilekonom, är företagsledare och marknadsförare. Under 2010-12 var han VD på Djursjukhusgruppen, 2006-10 var han VD för Akademikliniken, och ledde dessförinnan större reklam- och kommunikationsbyråer. Bjarnemark har som marknadsförare bland annat varit marknadsdirektör på IBM och marknadschef på Nokia.