Göran Gabrielsson tog ett spännande imitatörsjobb – ”Gjorde kroppen en stor tjänst”

 

Det var i början av oktober som imitatören Göran Gabrielsson, känd från bl.a. P1 Public Service och Babben & co, fick ett oväntat telefonsamtal från Hans Bohlin angående ett imitatörsjobb. Brus och dålig mottagning gjorde att samtalet som verkade komma från Atlas Copco fick brytas och en skeptisk Gabrielsson bad att få bli uppringd senare.

Men Hans Bohlin visade sig vara VD för Atlasbalans, inte Atlas Copco, och efter att ha fått höra den spännande historien om en ny unik behandlingsmetod bokade Göran in en behandling och ett möte på Atlasbalans Stockholm Vasa på Sveavägen 76. Det blev starten på ett givande samarbete – och en behandlingsprocess som äntligen ska få bukt med Görans långvariga ryggproblem.

 

Det där kan jag nog ha nytta av

”På förhand var jag mest nyfiken och tänkte att det där kan jag nog ha nytta av. Hans var dessutom en trevlig figur som verkade ha huvudet på rätt ställe, så att säga”.

Väl på mottagningen fascinerades Göran över enkelheten och noggrannheten. Behandlingen som började med mätning av kroppens belastning och fotografering med lasermått gjorde stort intryck – resultatet var slående.

”Det känns som att mans har gjort kroppen en stor tjänst. Behandlingen var mjuk, skön och väldigt noggrann och det är häftigt att man själv verkligen får se skillnad på bilderna före och efter.”

Göran beskriver behandlingen som en transformering, en ompositionering av hela kroppen. Han kände direkt att en positiv läkningsprocess påbörjats och de tunga ryggbesvär han burit på under flera år är tillslut på väg att bli bra igen.

”Göran är häftig då han har ett väldigt långsiktigt perspektiv på behandlingsprocessen. Han envisades med att ge kroppen tid vilket är en bra förutsättning för att verkligen komma till bukt med besvären” säger Matts Ehnwall, Balansterapeuten som tog hand om Göran på första besöket.

”Samtidigt var det nog den roligaste kund jag behandlat då han varvade imitationer av bl.a. Göran Persson, Kungen och Carl Bildt under behandlingens gång. Vi fick oss många skratt och Göran är verkligen en duktig imitatör.”

 

”Kroppen känns mer mottaglig. Tidigare har den fått jobba mot motstånd som inte behövts.”

Grundproblematiken blir bättre och bättre men framförallt känns kroppen nu mer mottaglig. Med huvudet på plats har kroppen rätt utgångspunkt och då kan såklart alla typer av behandlingar svara bättre.

Som gammal rallyförare och deltagare i Svenska Rallyt beskriver Göran behandlingen, att få huvudet på plats, som en viktig grundinställning. Att inte göra det är ungefär som att åka bil med ett hjul obalanserat.

 

”Bland det bättre i massageväg jag provat”

Atlasbalans använder en massagemaskin för att få huvudet på plats. På vissa mottagningar finns även Intensivmassagemaskinen NBE-800

Maskinen sänder frekvensvågor genom kroppen som sätter igång en artificiell lokal feber vilket verkligen hjälper även de djupaste muskler att slappna av. Göran är väldigt nöjd med behandlingen och kallar det utan tvekan bland det bättre i massageväg han provat. Blodflödet kommer igång och det är både skönt och tidseffektivt.

”Effekten som kommer från en vanlig massage på kanske 30 minuter tar den här maskinen kanske 5 minuter – sen är det ju en fröjd att bli behandlad.

Efter den första behandlignen har Göran bokat in ca 10 intensivmassagebehandlingar á 30 minuter. Göran menar på att det är viktigt att ha respekt för kroppen och ta hand om den så gott det går.

 

Fantastiskt roligt att han ställde upp.

Hans Bohlin som oväntat ringde till Göran i början av oktober blev glad men inte helt förvånad över behandlingsresultatet.

”Huvudet sitter ju snett på så otroligt många och själv tycker jag såklart att alla ska få det på plats – annars skulle jag ju inte göra det jag gör. Även om man inte har direkta besvär är det värt att i alla fall komma på en gratis undersökning” säger Hans som själv inte hade några besvär men efter behandlingen blev ca 2 cm längre och fick en avsevärt förbättrad hållning.

”Dessutom är det ju förebyggande friskvård och i många fall prestationshöjande. Vi har haft bl.a. ryttare, balettdansöser och golfare som alla blivit bättre.”

Tanken med att jobba med Göran Gabrielsson var att med humor presentera något som många kan tycka är allvarligt. ”Det var fantastiskt roligt att han ställde upp, och kul att vi får en annorlunda vinkling på balans och hållning.”

 

Stockholm

Döbelnsgatan 45

113 52 Stockholm

08-122 00 380

info@atlasbalans.se

Trelleborg/Anderslöv

Lilla Markie Gård

231 73 Anderslöv

08-122 00 386

trelleborg@atlasbalans.se

Växjö

Verkstadsgatan 18y

352 46 Växjö

08-122 00 388

vaxjo@atlasbalans.se

Malmö

S:T Göransg. 5C

216 19 Malmö

08-122 00 386

petra.meller@atlasbalans.se